Ontspannen presenteren

Training Ontspannen presenteren

‘Wil jij op de volgende vergadering ons voorstel presenteren aan het MT?’ Deze vraag veroorzaakt bij veel medewerkers stress:

Hoe pak ik die presentatie aan?

  • Stel dat ze het helemaal niets vinden?
  • Of ze gaan gapen of met elkaar praten?
  • Of ik krijg kritische of lastige vragen?

Met andere woorden: hoe breng ik dit voorstel boeiend over de bühne op een ontspannen manier? Als je hiermee worstelt en je graag wilt weten hoe je een presentatie voorbereidt en ontspannen verzorgt, dan is de training Ontspannen presenteren iets voor jou. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met jouw vragen en ook met de gedachten die je in de weg zitten voor of tijdens een presentatie. Het resultaat: een ontspannen presentatie die getuigt van zelfvertrouwen.

Workshop of persoonlijke coaching: Pitch jezelf! Wat is jouw ‘personal brand’?

Wat is dat toch met die Elevator Pitch: jezelf onweerstaanbaar voorstellen in 30 seconden? En dan op zo’n manier dat de ander je niet meer vergeet of zelfs zaken met je wil doen? Hoe zet jij jezelf neer als een sterk ‘merk’? Hoe ziet jouw ‘personal branding’ eruit?

We kunnen niet meer om de zogenaamde liftboodschap heen. Denk aan de volgende situaties waarin je jezelf als ‘merk’ neerzet:

  • Jezelf voorstellen in een nieuw gezelschap, het zogenaamde voorstelrondje.
  • Antwoord geven in een sollicitatiegesprek op de vraag: ‘wie ben jij en wat kun je voor ons betekenen?’
  • Netwerkbijeenkomsten waarbij je jezelf kort en krachtig neerzet en met de ander in gesprek gaat.

Heb jij interesse in deze workshop of in één of twee individuele sessies waarbij we met jouw vraag aan de slag gaan? Neem contact met me op om je leervraag te bespreken.

Bovenstaande trainingen bied ik in-company aan en in de vorm van persoonlijke coaching.